Sabtu, 29 Oktober 2011: 11:44 PTG

korang aku harap sapa2 yang baca nih...hayati baik2 k?
cerita nih...betul2 terjadi dekat seorang hamba Allah & dia kawan baik aku..aq mula2 tak caya jugakk..
tapi selepas aku tanye mak dia..memang betul~

dia nih seorang lelaki...then..dia kenal seorang perempuan tu & dia syg sangad dekat perempuan tu..
1 hari...peristiwa yang dia tak boleh lupa kan..masa NOV 2009...masa tu dia darjah 5..dia & perempuan tu
naik basikal nk pergi sekolah sama2..then,,diorang nak mengelak dari lopak air yang agak dalam jugak..
diorang tak sedar ada kereta laju di belakang diorang.....then kawan aku nih dia kene langgar jatuh basikal,,
dan kepala dia cedera parah & tulang belakang dia patah...dan perempuan tuh pulak kene gelek dgn kereta dpan mata kawan aku nih sendiri...hrmmm~ aku sendiri sedih dengar cerita nih..kawan aku koma 3 hari..
selepas dia sedar je...dia dgr yang perempuan tuh dah meninggal~
sejak hari tuh..dia takut nak sayang perempuan..tapi sekarang dia ada sayang perempuan...dia sayang sangad perempuan tuh...tapi dia selalu cerita yang perempuan tuh mcm tak pedulikan dia...aku pown kesian dgn dia..
cinta dia dgn perempuan tuh kuat sangad..aku harap perempuan tu pown ada rasa yang sama dgn dia..

sorry aku tak boleh bagitau sapa hamba Allah yang aku maksudkan ni okayy? =)


Jumaat, 28 Oktober 2011: 3:35 PG

Assalammualaikum~
wahhaha ! aku dah lama tak update blogkan? aku sebenarnya sorok2 bukak laptop sebab mak aku tuh bising suruh study lah pulak~ aku bab2 study nih...~ insyaAllah lah aku buad..aku malas siot ! dah lah dah masok form 1 nih pelajaran makin lama makin payah~ hayoo~ape boleh buad? SABAR JERLAH~heheheh~~
aku sebenarnya bukan nak cerita pasal mak aku bebel2..bukan~ aku nak cerita pasal Ustaz aku yang baik gila !!
tapi bila marah~ takde sapa dapat lawan....haritu sampai ada yang kene sepak dgn ustaz...lelaki lah~
perempuan selamat je~ hehe~
ehh2..bukan nak cerita pasal perangai ustaz aku ! hari nih~ aku dapat markah bonus XD
HAHAHA ! markah tak aci...aku dah elok2 dapat C...terus dapat B..pergghh ! lagi elok ~ kan?
ustaz terbaik !!!! I love you ustaz...eh2 silap2 ! We love you ustaz ! from 1 bestari 2011 ! kekeke~

and hari ni~ aku & kawan aku (aina) gaduh dgn sorang minah dekat FB nih~ haish ! bengang sungguh ! tak paham bahasa aku benci orang mcm tuh ! gila2 mueluat ~ dah lah kacau hubungan orang tak sedar diri pulak tuh ! eeee~ kalau ikut kan hati aku ! nak aku potong minah gedik tuh tau ! sabar2


Ahad, 16 Oktober 2011: 5:25 PG

tadi aku pergi PKNS mkn chicken chop...then,aku tgk orang sebelah aku..
perempuan yang aku rasa sama baya dengan aku...perggh ! cara pemakaian dia memang beza gila2 dengan aku.....yela kalau nak pakai baju mcm tu depan aku takpa lah..aku tak kesah tap siap pandang2 aku lagi..
apa masalah dia ? nak kene kaki ke apa ?

aku tahu lah aku pakai baju T-shirt lengan panjang biasa2 je (pasar mlam pown boleh dapat)
aku pakai tudung biasa je..pakai seluar track...pakai selipar je~

dia pakai baju yang aku tak tahu baper ribu...pakai seluar ketat lagi...pakai kasut tinggi yang aku tak tahu baper inci mcm mak datin sesat mana...
pakai make up sana-sini...pakai ribon dekat rambut (orang pakai tudung dia pakai ribon --')

pastu nak makan tu makan jerlah takyah nak tengok2 aku...nak jer aku tendang muka dia yang lawa tu..
hish ! orang nak makan pown tak senang~ dia pikir aku nih manja sangad ke nak suruh orang tengok aku makan ? sebok jer ! tahu lah jealous selipar aku cantik kan ? kau ada ? setakat kasut tinggi kau tu..
dekat longkang depan rumah jiran nenek aku pown ade lah ! heishh ! sakit hati aku !!!


: 2:29 PG

tadi aku and family + jiran aku...pergi airport sebab nak hantar kakak aku balik,
aku dgn jiran aku dudok dekat kerusi yang kosong..
then kiteorang borak2 pasal GF dia...dia sedih pasal GF dia...tapi rahsia lah tak boleh bagitahu
tiba2 ada sorang makcik & ade sorang perempuan muda dudok dekat kerusi bersebelahan dgn kitaorang dua~
then makcik tuh tegur kitaorang~

makcik : anak berdua ni dari mana ?
aku : saya dari bangi nak hantar kakak saya balik...nih jiran saya dia baru balik dari sarawak...
makcik : kamu berdua sekolah mana ?
aku : SMK DABB
jiran aku : SMK jln 3
makcik : owh..form baper?
aku & jiran aku : form 1
makcik : owh...korang berdua nih..sama lah dgn anak makcik nih ha..
aku : owhh..hye !
anak dia : =)
aku : sombongnya (ckp dlm hati) nama anak makcik siapa?
makcik : najihah~
aku & jiran aku : HAH ?!
aku : najiba ?
makcik : najihah
jiran aku : (just senyum & tunduk)
aku : oww yeker ? sedap nama ( then pandang jiran aku)

then jiran aku blahh mcmtu jer ! bengang jugak aku...tapi dalam masa yang sama
aku terpikir jugak perasaan dia..so,it's okay lah..aku tak kesah~balik dari rumah..senyap je
selalu dia paling bising ! haih~ sabar jerla ^^


Ahad, 9 Oktober 2011: 9:10 PG

Assalammualaikum..
aku sebenarnya nak cerita pasal
aku dah fobia dengan lelaki sekarang...

maksud aku bukan aku takot dengan lelaki..
tapi aku dah tak nak couple...last aku couple
bulan 3 2011...last dalam hidup aku !
dan aku takkan buad lagi bende tu ..

memang khawin tu sunah nabi..
tapi aku ! aku tak boleh....nak dekat dengan lelaki 
aku rasa takut...kecuali dengan family aku..
dengan kawan2 lelaki aku pown..
aku cakap dengan diorang jarak2 lebih kurang
1KM....hehe~

sejak lepas kejadian bulan 3 tu juga...aku dah tak boleh nak
 minat sapa2 apetah lagi nak falling love dekat orang tuh..
kecuali lelaki korea (hehe=D)
aku dah cuba nak minat dekat seseorang tapi...
aku dah paksa diri aku....tapi tak boleh juga...
sampai bila lah kan aku nak jadi mcm ni...
aku takut aku jadi ANDARTU je~

sejak kejadian bulan 3 tu..
bila kawan2 aku cakap pasal
lelaki yang diorang minat/suka..
aku jadi meluat...kadang2 ada yang kene marah..
aku tak boleh ! aku tak boleh kalau orang cerita pasal lelaki dekat aku
kecuali kalau aku rasa nak tahu....

aku hope....atas nasihat seseorang
yang aku respect dia sangad2..
sekurang-kurangnya aku boleh minat dekat seseorang,
maybe bukan sekarang...tapi ada lah masanya nanti !
insyaALLAH~ 



Ahad, 2 Oktober 2011: 7:27 PG

aku teringat masa aku jadi senior SRAI...bende best yang aku tak dapat lupakan sampai bila2..
sedih,happy semua kitaorang sama2 ! memang best...kitaorang pakat cuba nak jadi senior yang baik...
yang boleh jadi contoh untuk adik2 kitaorang....tapi yang sedihnya ~ kitaorang tak penah dihargai pown,,
nak jadi baik...tapi orang tak pandang,,,baik takyah jadi baik kan?
tapi takpa...aku still bersyukur sebab dapt jadi senior ~

dah masuk sekolah menengah...agak syokk juga jadi junior,,kene buli,kene marah,kene jeling FREE...HAHAHAHHA ! standard lah tu ! tak kesah lah...tapi rasanya rindu nak jadi senior...dulu masa
aku jadi senior...aku tak jumpa pown dgn adik2 angkat aku...hadoii !! masa aku dah keluar dari SRAI
baru lah aku kenal dorang,,,tu pown 2 3 bulan je jumpa,,,gila tak puas hati !
btw...best dapat kawan dgn dorang,...dorang semua sporting...aku sayang dorang sangad2 ! <3


Sabtu, 1 Oktober 2011: 2:27 PG

Dekat sekolah aku ada group baru,,then semua minat 2pm...sebab tu kitaorang nama kan group kitaorang
HOTTESTREET !
and semua ada minat 2pm member tersendiri,,,kumpulan ni baru je ditubuhkan,,tahun 2011 !
sebenarnya group ni dulu ada 3orang,,dan dulu group ni dinamakan sebagai KFD (kpop fans dance)
and 3 orang lagi yang masuk...semua dah setuju ! and jadilah kumpulan HOTTESTREET ! ada 6 member dlm group ni,,,

FARYHYN
- nur faryhyn
-15 july 1998
-fyhyn
-junsu (favourite member in 2pm)
-fyhyn is the best leader in the world

ANIS
-nur anis amira
-anis
-chansung (favourite member in 2pm)
-the oldest in this group & have a cute voice

YANA
-liyana alya
-yana
-taecyeon (favourite member in 2pm)
-the second oldest in this group & lovely unnie

ADLINE (ME)
-nuradlin izzati
-adline
-wooyoung oppa (favourite member in 2pm)
-the third oldest in this group & paling kuat melatah 

AINA
-nur aina syakirin
-aina/airin
-junho (favourite member in 2pm)
-always make fun 

SHARA
-nor sharafana
-shara
-nichkhun (favourite member in 2pm)
-have a cute face & maknae in this group

OUR PIC !

LINNA couple <3
adlin + liyana= LINNA

ANNA couple <3
anis + aina= ANNA

SHAHYN couple <3
shara + fyhyn=SHAHYN


LINNA & SHAHYN couple
(gambar at sekolah kami)

ANNA couple
(gambar at sekolah...sweet !)
ADLINE + FARYHYN

2PM with HOTTESTREET !
1) FYHYN a.k.a JUNSU
     2)YANA a.k.a TAECYEON
    3)ANIS a.k.a CHANSUNG
4)ADLINE a.k.a WOOYOUNG oppa
5)AINA a.k.a JUNHO
6)SHARA a.k.a NICHKHUN

that's All about us ! HOTTESTREET FIGHTING !! love 2pm & hottest !


kita dah setuju nak sekolah sama2,makan sama2,main sama2,happy sama2,sedih sama2,
taknak ada pergaduhan dalam group,,kalau ada masalah kita settle kan sama2,bila peperiksaan
kita nak jawab sama2,,,bila dah masuk Universiti kita nak belajar sama2,,nak ambik bidang yang sama,
nak duduk dalam 1 bumbung,,,kalau boleh nak khawin pown sama2 ! HHAHAHA !

THE END~